AMWAY … Amway ?

Nekaj dni so me prijateljica, prijatelj in še ena zaposlena na Perli povabili na predavanje uspešnih ljudi Amwaya, katero je bilo včeraj ob 20.00, a se ga nisem udeležil (mogoče se ga bom kdaj v prihodnosti). Starejši prijatelj se je nekaj let aktivno ukvarjal z Amwayom, Network 21, Vebsom, a ima sedaj že kakšni 2 leti odprt zelo uspešen s.p. Predvidevam, da tam ni bilo tako fajn kot govorijo. Tudi sam sem zelo skeptičen do tovrstnih stvari, saj sem mnenja, da če hočeš imeti denar, moraš preprosto delati. In to pridno. Za moj “background-check” sem malo prebrskal različne strani, na tejle spletni strani lahko najdete ogromno informacij, ki prikazujejo zadevo v, po mojem mnenju, pravilnejši luči.

Predvsem mislim, da je trg prenasičen z izdelki in da Amwayevi izdelki niso konkurenčni niti cenovno in niti po kvaliteti. Če bi bilo res tako lahko zaslužiti, potem ne vem zakaj ljudje še vedno delajo, še vedno imajo poleg Amwayevega ‘posla’ odprta tudi svoja podjetja oz. so nekje zaposleni. Iz čistega veselja pomoje ravno ne. Verjamem, da so nekateri v tem poslu zelo uspešni – tako kot vedno so to tisti na vrhu, ki so začeli takrat, ko so šanse za velik uspeh še dejansko obstajale in sedaj lahko preprosto samo sedijo in gledajo, kako se jim denar kopiči. Danes je pa stvar sigurno drugačna in nič ni tako lahko kot se zdi oz. kot hočejo nekateri prikazati.

Moti me to, da ljudje pravijo, da je “zadeva uspešna”, “zadeva res deluje”, ampak “čez par mescov bom že dobil nekaj denarja”, “čez par let, ko bom prišel do tistih procentov, bom dobival toliko na mesec”,… Vse v prihodnjiku, samo govori se nekaj, pokazati pa ne more nobeden nič. Ko bo prišel eden iz Amwaya v 20 milijonskem BMWju h meni in mi rekel, poglej, 2 leti Amwaya in sem si ga kupil, potem bom mogoče verjel. Mogoče… ;)

Skratka, moj občutek mi pravi, naj ne hodim v to reč.

Imate kakšne izkušnje s temi sistemi? Kaj pravite?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>